Lilian Rosén, chefsjuksköterska på kirurgmottagningen:

– Innan jag kom till Danderyds sjukhus, i slutet av 2016, var jag sektionsledare på lungmedicin på Karolinska Solna. När jag började fanns det en del att ta tag i på kirurgmottagningen. Dels ganska enkla saker som att fixa gardiner och bra belysning, åtgärder som direkt gav effekt för arbetsmiljön, men även mer långsiktiga insatser med arbetsgruppen på det psykosociala planet och att få till en bra mötesstruktur.

Vill skapa bra förutsättningar

– Jag brinner lite extra för bra arbetsmiljö och här har jag fått både inspiration och stöd från en utbildning om arbetsmiljö och hälsa som HR erbjuder. Som chef vill jag skapa de bästa förutsättningarna för mina medarbetare att kunna utföra ett bra arbete och att må bra på jobbet.

Infört rotationstjänst

– Som en del i det arbetet har vi infört rotationstjänster på kirurgmottagningen vilket innebär att våra sjuksköterskor kan rotera mellan olika funktioner. En som arbetar på mottagningen ska kunna rotera och ta emot bokningar, och en som arbetar som stomisköterska ska kunna rotera och vara kontaktsköterska. Vinsten är att medarbetarna utvecklas och att vi blir mindre sårbara vid sjukdom.

Erfarenhetsutbyte med andra chefer

– Ytterligare en sak som jag uppskattar med chefsutbildningarna är kontakten jag fått med andra chefer. Vi är ett litet gäng som ses över en lunch, utbyter erfarenheter och agerar bollplank åt varandra. Det är väldigt värdefullt. Att vara chef här innebär mycket frihet under ansvar och det passar mig perfekt.

Är du intresserad av att jobba inom verksamhetsområdet kirurgi-urologi? Här finner du de tjänster som just nu är lediga.
Välkommen!

Foto:Carin Wesström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.