– Mitt första jobb på Långbro sjukhus var på en låst avdelning med människor som bara satt och skrek. Jag tänkte: de har placerat mig i helvetet. Men trots det blev jag kvar inom den psykiatriska vården i åtta år. Det är jag oerhört tacksam för i dag. Jag lärde mig väldigt mycket och det formade mig som person.

Tina Trujillo är chef på Bemanningscenter på Danderyds sjukhus. Hennes medarbetare hoppar runt mellan olika avdelningar på sjukhuset. Ett arbetssätt som kanske inte passar alla men Tinas medarbetare tycker att det är kul. Hon tänker att de är nog lite som hon själv, som behöver variation och utmaningar för att inte stagnera. För många är det skönt att gå in, göra sitt jobb och gå därifrån och slippa bli engagerad i de problem som kan finnas på en fast enhet.

1989 när Tina låg på förlossningen och blev omhändertagen av de fantastiska barnmorskorna beslutade hon sig för att söka till sjuksköterskeutbildningen med siktet inställt på att bli barnmorska. På nittiotalet var sjuksköterska inte ett bristyrke och Tina fick först nej från Danderyds sjukhus. Ett nej hon inte kunde acceptera, så dagen efter tog hon med sig sina papper och knackade på hos personalavdelningen på sjukhuset. Resten är som man brukar säga – historia.

Tina har alltid sökt sig nya utmaningar i livet och inte accepterat ett nej i första taget.

– En del kallar det för rastlöshet, säger hon. Hon har arbetat i Spanien på ett svenskt rehabiliteringssjukhus, arbetat fackligt för Vårdförbundet och startat upp Bemanningscenter i två omgångar. Men den största utmaningen och lärdomen har varit dotterns anorexi som höll på att kosta hennes liv.

– Jag var så rädd att förlora henne. Att hon skulle dö. I dag är hon en ung kvinna med livsglädje som jobbar här på Danderyds sjukhus med att rädda liv. Det är svårt att sätta ord på.

Foto: Carin Wesström
Vill du lyssna på fler avsnitt från vår podd?
Prenumerera via iTunes eller Libsyn

3 kommentar om “Varför ta ett nej?

  1. Tina! Vad kul att höra dig berätta! Jag saknar de gamla goda tiderna vi hade tillsammans. Tänk så många underbara, spännande och utvecklande år jag haft på Danderyd! Allt gott till dig! <3
    Lotta Starlander

  2. Ja Tina, du har en fantastisk duktig och gullig dotter och du ska vara stolt över henne. Jag har jobbat med henne😜😜😜😜

  3. Härlig berättelse Tina. Stark, intressant och spännande. Vad blir nästa anhalt i livet ? 😆 / TOW

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.