Emma Nordström, underläkarchef medicinkliniken:

– Sedan sommaren 2017 har jag har varit chef över två grupper på Danderyds sjukhus. Dels som underläkarchef för femton underläkare före legitimation och dels som chef över randande ST-läkare på sjukhuset. Innan jag blev chef gick jag utvecklingsprogrammet och handledarprogrammet på sjukhuset. I dag arbetar jag till 75 procent kliniskt och till 25 procent med chefskapet.

Viktigt med tillit och trygghet

– Mina medarbetare är relativt unga och för många kan det vara den första arbetsplatsen efter läkarexamen, så för mig är det viktigt att bygga en grupp där mina medarbetare kan känna tillit, trygghet och glädje i arbetet. Helst vill jag ju att de ska komma tillbaka till Danderyds sjukhus efter sin AT-tjänstgöring. Trygghet i arbetet tror jag att mina medarbetare upplever så länge de vet vilka ramar som gäller.

En närvarande chef

– Jag vill vara tydlig med vilka förväntningar jag har på dem och stötta dem i arbetet, och att de ska känna att de alltid kan vända sig till mig. För mig är det viktigt att vara en närvarande och synlig chef som mina medarbetare enkelt kan nå. Att få vara med och stötta när mina medarbetare växer och utvecklas med de uppgifter de får är det jag tycker är allra roligast med att vara chef.

Foto: Cecilia Larsson Lantz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.