Hallå där, Stina Lindell, sjuksköterska på akutmottagningen!
Du var med på VM i styrkelyft i Calgary, i juni 2018. Hur hamnade du där?

– Min styrkelyftskarriär började egentligen av en ren slump, när jag en dag var och tränade på gym och märkte att jag var ganska stark. Det var nu ungefär fyra år sedan jag började och jag försöker fortfarande träna seriöst, även om det kan vara svårt att kombinera med ett treskiftsarbete på akuten. Att jag fick åka till Kanada på VM känns förstås väldigt roligt, även om det var ett tufft motstånd jag ställdes emot. Jag tävlade för det finska landslaget eftersom jag är finsk medborgare. Jag flyttade till Stockholm från Åland för cirka ett år sedan och har sedan dess jobbat på akuten.

I VM hamnade Stina på nionde plats i 63 kg-klassen, med totalen 402,5 kg.

Vill du också jobba på akuten? Se våra lediga jobb här!

Foto: Johan Adelgren
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.