Martina Amato, ST-läkare på kvinnokliniken, berättar:

– Jag har fött två barn på Danderyds sjukhus under min tid som ST-läkare på kvinnokliniken. När mitt första barn föddes arbetade jag på gynakuten. Jag kände mig väldigt trygg på kliniken samtidigt som jag var hyfsat anonym eftersom jag inte arbetade på förlossningen.

Rädd att överanalysera

Inför andra förlossningen tvekade jag eftersom min arbetsplats var just förlossningen. Min tvekan handlade inte om att det var mina kollegor som skulle hjälpa mitt barn till världen utan snarare om jag skulle klara av att endast vara en födande kvinna på min arbetsplats. Jag var orolig att jag skulle börja tolka CTG-kurvan, överanalysera förloppet eller rent av säga något dumt mitt i värkarbetet. Som föderska kan man ju bli lite hämningslös.

Skulle välja Danderyds igen

Jag bestämde mig i alla fall för Danderyds förlossning och det är jag väldigt glad för. Jag kunde släppa taget, prestigen och bara fokusera på att föda barn. Jag kände mig oerhört trygg med mina kollegor och jag är verkligen jättestolt över vår fina klinik. Jag har haft två strålande förlossningar på Danderyds sjukhus och skulle välja det igen.

Foto: Carin Wesström
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.