• Stefan Olsson, Akutmottagningen Danderyds sjukhus (Foto: Carin Wesström) Livets berg- och dalbana - Lyssna på Stefan Olsson, undersköterska på akuten, när han delar med sig av både privata och professionella erfarenheter från livets berg- och dalbana. Om arbetet på akutmottagningen där liv och död möts varje dag, om förra året när han tappade sugen och all arbetsglädje försvann och om de två tonårspojkarna som stannat kvar i minnet.
  • Sofia Alsing, Sesammottagningen Danderyds sjukhus (Foto: Carin Wesström) Sofia får patienten att prata om det mest privata - Hör Sofia Alsing berätta om sin tidiga fascination för kroppen i barnåren, vidare till utbildning och jobb som barnmorska fram till hennes nuvarande arbete som barnmorska på Danderyds sjukhus mottagning för sex och samlevnad, även kallad Sesam.
  • Carl-Göran Ericsson (Foto: Carin Wesström) En grand old man med stil drar sig tillbaka - – I dag den 30 november, när det här publiceras, så går jag i pension. Ett perfekt tillfälle för mig att berätta min personliga historia. Om mig själv och om Danderyds sjukhus, om hur jag kom hit som underläkare och så småningom blev chefläkare. Så inleder Carl-Göran Ericsson chefläkare och nybliven pensionär sitt program. Följ […]
  • Olle Hillborg (Foto: Carin Wesström) Olle får sjukvården att rocka - Olle Hillborg är Akutsjukhusets andra poddvärd för hösten. Han är chef för SLL Innovation som håller till på Danderyds sjukhus och är lite av sjukhusets ”Oppfinnar-Jocke”. Lyssna på hans berättelse om att utveckla idéer till färdiga produkter som gör vården lite bättre.
  • Pernilla Eidenberg, Danderyds sjukhus (Foto: Carin Wesström) Vem ser den anhöriga? - Det finns alltför många som kommer ensamma till akuten. Men de flesta har en eller flera anhöriga med sig. Och även de behöver hjälp och stöd. Det var något som Pernilla Eidenberg, undersköterska och initiativtagare till anhörigstödet såg
  • Helena Nordenstedt Med hjärtat inställt på Afrika - När Ebola drabbade Västafrika, våren 2014, var Helena Nordenstedt en av läkarna som åkte dit för att hjälpa till. Hör hennes berättelse i podden.
  • Tina Trujillo, Bemaningscenter Danderyds Sjukhus (Foto: Carin Wesström) Varför ta ett nej? - – Mitt första jobb på Långbro sjukhus var på en låst avdelning med människor som bara satt och skrek. Jag tänkte: de har placerat mig i helvetet. Men trots det blev jag kvar inom den psykiatriska vården i åtta år. Det är jag oerhört tacksam för i dag. Det säger Tina Trujillo, chef på Bemanningscenter på Danderyds sjukhus.
  • Monica Rådström, Njurkliniken Danderyds sjukhus (Foto: Carin Wesström, Danderyds sjukhus) Döden är en del av livet - – Det är svårt att prata om döden men det kan också vara väldigt befriande. Först då förstår man vad som är viktigt när man lever, säger Monica Rådström, sjuksköterska på njurkliniken, i podden Akutsjukhuset.
  • Att vilja och våga - - Att hjälpa patienter på ett tryggt och individuellt sätt, det är livskvalitet för mig, säger poddvärden Jessica Eriksson som är sjuksköterska och klinisk omvårdnadsledare på ortopeden på Danderyds sjukhus.
  • Ineke Samson, logoped på Talkliniken, Danderyds sjukhus (Foto: Carin Wesström) Kan stamning vara dold? - Även den stamning som inte hörs är på riktigt. Här berättar logoped Ineke Samson om händelser och patienter hon mött under åren på talkliniken, och vi får möta patienten Ella Calais.