På Infektionskliniken är man noga med att se till allas kompetens. Vi lät fem medarbetare svara på hur de gör för att dela med sig sin kunskap med kollegorna i teamet.


magnus-hedenstierna
Magnus Hedenstierna, läkare
– När vi förklarar för varandra varför vi gör något, så sätter vi ord på vår kunskap och då lär vi oss mycket själva samtidigt som vi delar med oss av vår kunskap. Jag tycker om att förklara vad jag gör, och jag frågar gärna andra varför de gör som de gör.

bertha-inca
Bertha Inca, undersköterska
– Jag ser mina teamkompisars kunskap som en värdefull resurs och en trygghet. Två eller tre personer tänker ofta bättre än en, och förmågan att lära av varandra hjälper oss att utvecklas. Jag ställer frågor när det är, för mig, nya behandlingar eller okända sjukdomar. Vi utvärderar också regelbundet vårt arbvet vilket leder till förbättring och utveckling.

emily-tangring
Emely Tångring, sjuksköterska
– Jag tycker att det är viktigt att alltid vara llära sig nya saker – vilket man också gör om man lyssnar på sina teamkamrater. Jag tror starkt på att alltid ha ett bra bemötande mot mina kollegor oavsett profession. Det går ofta enklare att utbyta kunskap om man går in med en postiv inställning och ett leende.

olliver-parnanen
Olliver Pärnänen, sjuksköterska
– Alla i teamet har en egen uppfattning om hur patienten kan vårdas på ett bra sätt. Genom avstämning kring varje patient kan vi ta del av varandras erfarenheter och uppfattningar. Vi har ett öppet klimat där vi gärna delar med oss – både av medicinsk kunskap och av hur vårdarbetet kan bli så effektivt och värdefullt som möjligt.

veronica-jagrot
Veronica Jägrot, undersköterska
– Vi arbetar alltid i ett team runt våra patienter. Eftersom vi jobbar så nära varandra lär vi oss att hela tiden dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter genom att lyssna, titta och fråga. På så sätt bygger vi upp vår gemensamma kompetens.

I början av 2017 öppnar Danderyds sjukhus sina nya lokaler för infektionsavdelningen.

Foto: Carin Wesström
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.