– Se dig själv. Ingen är bra på allt. Det lärde jag mig som grillmästare i Furviksparken, när jag under en sommar serverade kolsvarta biffar. Jag var en liten tjej med en stor kockmössa som skrubbade galler tills naglarna var sönderrivna. Men jag tänkte ”hur svårt kan det va?”. Biffarna blev bättre, och nästa sommar fick jag jobb som grillmästare igen.

Lyssna på avsnittet

Ladda ner avsnittet

Prenumerera på podden

iTunes | Andra podd-appar

Sanaz Shafiei, vårdenhetschef på anestesi-intensivårdsavdelningen, kom till Sverige från Iran som 15-åring. Pappan blev avskedad sitt jobb som generaldirektör från Postverket och det blev samtidigt farligt för honom att vara kvar i Iran. Familjen flyttade och etablerade sig snabbt i sitt nya land. Sanaz tror att en av anledningarna till att hon idag är en framgångsrik chef är att hon fått uppleva många förändringar.

– Min pappa brukade säga ”för att lyckas här måste du jobba dubbelt så hårt som alla andra”. Och jag har verkligen jobbat hårt.

När Sanaz jobbade på Akademiska sjukhuset i Uppsala fick hon möjlighet att gå en ledarskapsutbildning, och det var som om en ny värld öppnades.

– Jag har alltid gillat att få saker gjorda. Och framför allt göra dom lite bättre. I den här podden får du veta varför jag inte läste internationell ekonomi, utan blev sjuksköterska istället. Och jag ska prata om hur kul det är att vara chef – och att vara ung chef – i en organisation som förändras.

Hon berättar i podden om hur vården har förändrats de senaste 20 åren. Men inte bara vården, hela samhället har ändrats. Det gör att personalen behöver anpassa arbetssätten och det kräver mycket mod och nyfikenhet hos cheferna.

– Vi måste se våra styrkor och kompetenser och se hur framtidens sjuksköterska vill jobba. Är du nyfiken på att testa på ledarskap och chefskap, så våga testa. Vem vet, du kanske är framtidens vårdchef här hos oss?

Vill du lyssna på fler avsnitt från vår podd?
Prenumerera via iTunes eller Libsyn
Foto: Carin Wesström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.