Niels Jamber, IT-samordnare berättar:

– I november förra året kom jag in till sjukhuset i ambulans med bröstsmärtor. Jag hamnade på hjärtakuten och sen på Hadva. Där konstaterade läkarna pågående infarkt varför jag behövde läggas in, så. Jag fick plats på en vårdavdelning, via pci-lab. Det kom en och annan kollega som kände igen mig, men i det läget var jag så pass påverkad av symtom och medicinering att jag inte lade vikt vid det.

Vet vad som sker i bakgrunden

Men det är en väldig trygghetskänsla när man är i en sårbar situation att vara på en plats där man känner sig hemma och där man vet hur det funkar. Så hade jag nog inte känt om jag hamnat på ett annat sjukhus. Jag vet ju också vad som sker ”bakom kulisserna” så om något till exempel tar lång tid kan jag ha högre tolerans för det. Att ”bara” vara en av många andra hjärtpatienter kändes faktiskt betryggande eftersom det visade att det finns en bestämd hantering av fall som mitt. Alla rutiner funkade och jag märkte att hjärtprocessen följdes noggrant.

Blir snabbt patient

Jag har också varit inne med armbrott och lunginflammation, men den stora skillnaden var att denna gång upplevde jag fara för livet. Med ett armbrott eller någon annan skada som inte är livshotande kan man sitta och snacka lite, man är en medarbetare med ett armbrott, men i detta läge gick det snabbt att anta rollen som patient. Det kändes väldigt tryggt att vara patient på Danderyds sjukhus.”

Foto: Cecilia Larsson Lantz
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.