David Lagerberg, biträdande vårdenhetschef på infektionskliniken.

– Jag har jobbat på Danderyds sjukhus i sex år och känner att jag alltid blivit sedd som individ och fått gehör för mina idéer. Om man är lite driven och vill något så finns det stora möjligheter att påverka sin arbetsplats, att avancera eller vidareutveckla sig. Själv har jag gått från kliniskt ledningsansvarig (KLAS) till biträdande vårdenhetschef på infektionskliniken. Utöver utvecklingsmöjligheterna så känner jag att det är trevligt på sjukhuset.

Det är lätt att lära känna människor, även de som man inte arbetar direkt med.

Jag snackar ofta med vaktmästarna och vet vad de håller på för fotbollslag. Det är en familjär stämning på det lilla men stora sjukhuset och nu när vi växer tycker jag att det är viktigt att vi arbetar på att behålla familjekänslan.

En typisk person som trivs på Danderyd är någon som är lite vetgirig, som vill utbilda sig och komma vidare. Att kunna samarbeta är viktigt eftersom vi arbetar mycket i team. Men det finns naturligtvis förbättringsområden på sjukhuset. Vi behöver arbeta med ”vi-och-dem”-känslan. Varje minut som vi på infektion har en tom vårdplats, innebär en minut av mer arbete på akuten. Vi måste se helheten, att vi är ett sjukhus med gemensamma behov och lösningar och inte bara se till sin egna enhet.

Foto: Johan Adelgren
David Lagerberg
Foto: Johan Adelgren
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.