Carna Wetterholm, leg. sjuksköterska anestesi

– Jag har egentligen pensionerat mig, men fyra dagar i månaden arbetar jag på sjukhuset som anestesisjuksköterska. Det är så trevligt här och det känns bra att göra en insats. Jag tog studenten 1970 och sökte till sjuksköterskeskolan men kom inte in. Min kloka pappa sa till mig ”Varför inte prova att arbeta på ett sjukhus innan du bestämmer dig, så du får se om du trivs”. Så jag ringde till Danderyds sjukhus och sa att jag ville börja jobba och de frågade mig: ”när vill du börja?”

Det är en väldigt fin stämning på sjukhuset, det är högt i tak och du får vara den du är.

Jag trivdes fantastiskt och några år senare kom jag in på Röda korsets sjuksköterskeutbildning. Jag var lite osäker på om jag ville specialisera mig som barnmorska eller som narkossköterska men jag kom fram till att narkosen var mest spännande. Och vilken fantastisk resa jag har varit med om! Unga kollegor kan inte tro att det är sant när jag berättar om utvecklingen, ”vilken planet kommer du från Carna?” brukar de säga.

Utvecklingen har gått framåt

Jag har jobbat här sedan 1977 och det är som från Hedenhös till JAS: i teknik, utrustning och patientövervakning. Tack vare att jag har arbetat så länge så har jag med mig den kliniska förmågan att läsa av patienten, se om de sover, om de är smärtfria, hur allmäntillståndet är. Här litar jag mer på min förmåga än på maskinerna.

Jag har stannat hela mitt yrkesliv på Danderyds sjukhus för jag har trivts så bra. Jag har fått utvecklas i min yrkesroll, jag var bland annat med att starta upp dagkirurgin. Sedan så är det en väldigt fin stämning på sjukhuset, det är högt i tak och du får vara den du är. Här på anestesin tycker jag att vi är duktiga på att lära upp nya kollegor. Introduktionen är trygg och säker. Om det är någonting jag känner borde förbättras så är det löneutvecklingen. Skillnaden i ingångslön och slutlön borde vara större, men det är nog samma på alla akutsjukhus i länet.

Bilderna tagna till psDS.

Foto: Cecilia Larsson Lantz
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.