– Redan under gymnasietiden i Nybro sökte jag extrajobb. Jag vet att de flesta som söker jobb skriver ansökningsbrev. Det struntade jag i. Jag satte mig på cykeln istället och cyklade runt till enhetscheferna och berättade om mig själv och varför de skulle anställa just mig, berättar Jessica Eriksson som är sjuksköterska och klinisk omvårdnadsledare på ortopeden på Danderyds sjukhus.

Akutsjukhusets femte poddvärd berättar om sin bakgrund från Småland och om sin relation till farfar, bykändisen Åke Eriksson, som väckte en lust hos henne att vårda.

Jessicas ambition i yrkeslivet är stor och ibland har hon mötts av skepsis inför de förändringsarbeten som hon har drivit igenom som ung sjuksköterska. I början hade hon svårt att förstå motståndet från kollegorna.

– Jag var så otålig och gick nog in med fel ton, men insåg efterhand att förändring kräver kommunikation, delaktighet och ett bra ledarskap.

Att hjälpa är livskvalitet

Många patientmöten har det blivit och hon delar med sig av ett minne som har fastnat lite extra; mannen med lungcancer vars händer hon låg och höll under en hel natt.

– Då kände jag mig så tacksam för det fina yrke jag valt. Det gör jag i stort sett varje dag. Att hjälpa patienter på ett tryggt och individuellt sätt, det är livskvalitet för mig.

Foto: Cecilia Larsson Lantz
Vill du lyssna på fler avsnitt från vår podd?
Prenumerera via iTunes eller Libsyn

2 kommentar om “Att vilja och våga

  1. Åh vad skönt att höra dig. Grymt jobbat. Jag tycker om såna modiga ambitiös tjejer som själv blir jag. Jag är 28 åring Ensamvårdnadhavare till 3 fina Å fantastika pojkar och pluggar som undersköterska. Jag har bott i sverige 4 år sedan och hade haft himla tufft Å hemsk i början då jag grät jättemycket på obehaglig behandling från dem jag älskade mest. Jag kämpar hårt faktiskt och nu blir jag stark och ser framåt. Min yngsta 7 åring son är funkionhinder vid ADHD, svår epilepsi, Autism Å utvecklingstörning och det är han som gav mig energi att välja ett yrke som undersköterska så länge. Jag har valt akutsjukvård i fördjupningen vilken blir färdigt i september 2016. Hoppas jag kommer att nå mina mål i mitt liv. 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.