Susanne Elvermark, anestesisjuksköterska på kvinnokliniken berättar:

– När jag blev gravid med mitt andra barn jobbade jag som anestesisjuksköterska på kvinnoklinikens operationsavdelning. Graviditeten löpte på som den skulle, men när jag två månader innan beräknad förlossning gick på graviditetsledighet svullnade jag plötsligt upp i händer och fötter. Det visade sig att jag hade utvecklat havandeskapsförgiftning. I tre veckor var jag inlagd på specialistmödravården, och trots att jag jobbat på kvinnokliniken i flera år och kunde alla rutiner så kände jag att jag inte borde vara där. ”Varför ska jag läggas in? Jag mår ju bra! Jag är inte sjuk”, tänkte jag.

Urakut kejsarsnitt

En dryg månad innan beräknad förlossning blev jag igångsatt. Jag hade hoppats på en normal förlossning, men i stället blev det ett urakut kejsarsnitt inne på operationssalen på förlossningen. Och fastän jag tänkt innan att jag inte vill bli snittad av mina kollegor kändes det bra. Det var en trygghet att veta att vi känner varandra, men jag var ändå mer patient än jobbarkompis. Mina kollegor var fantastiska!

Hög säkerhet och proffsiga medarbetare

Det är en nyttig erfarenhet att ha blivit vårdad på sin arbetsplats. Danderyd är egentligen inte mitt närmaste sjukhus, men om jag behöver akut vård i framtiden vill jag hit. Det handlar inte bara om tryggheten i att känna sig hemma utan också att jag som patient fick en känsla av att det är hög säkerhet, och väldigt proffsiga medarbetare.

Foto: Cecilia Larsson Lantz
Det här är en artikel från Danderyds sjukhus tidning p.s.DS
Här finns alla nummer av tidningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.